Dekorasyon

Geri Dönüşüm Projeleri 2023

, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde uygulanabilir. Siz de evinizde, iş yerinizde veya okulunuzda geri dönüşüm projelerine katılarak çevreye katkıda bulunabilirsiniz. Peki, geri dönüşüm projeleri nasıl yapılır? Hangi atıklar geri dönüştürülebilir? Geri dönüşümün faydaları nelerdir? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Geri dönüşüm projeleri, atık malzemelerden geri dönüşüm projesi ve geri dönüşüm örnekleri ortaya koyan bir sürdürülebilirlik yaklaşımıdır. Bu projeler, geri dönüştürülmüş malzemelerin yeniden kullanılmasını ve atıkların kaynağa geri gönderilmesini sağlayarak, doğal kaynakların israf edilmesini engellemektedir. Geri dönüşüm projeleri ayrıca üretim maliyetlerini de azaltarak şirketlerin verimliliğini artırmaktadır.

Son Yılların En Çok Dikkat Çeken Geri Dönüşüm Projelerinden bazıları şunlardır:

Gumshoe: Gumshoe isimli bu ayakkabının tabanı, Gumdrop tarafından üretilen geri dönüştürülebilir bileşimlerden meydana geliyor ve bu bileşimlerin %20'si sakızdan oluşuyor 1. Her yıl yaklaşık olarak 1.500 ton sakız Amsterdam sokaklarına atılıyor ve bunları temizlemek milyonlarca dolara mal oluyor. Bu proje kapsamında, her dört çift ayakkabının üretimi için ise yaklaşık olarak 1 kg sakız kullanılıyor.

Feel The Peel – Portakal Suyu Otomatı: Feel The Peel, suyu sıkılan portakalların kabuklarını kurutup bunları 3D yazıcı için filament çubuklarına dönüştürüyor. Otomatın içerisinde yer alan 3D yazıcı, filamentleri bardak olarak basıyor. Ardından sıktığı portakalların suyunu da bu biyoplastikten yaptığı bardaklarda sunuyor.

 

Skyscraper (Gökdelen) – The Bruges Whale: Skyscraper (Gökdelen) – The Bruges Whale, Belçika'nın Bruges şehrinde düzenlenen ve teması ‘Liquid City (Sıvı Şehir)' olan Bruges Triennal 2018 kapsamında, okyanustan çıkarılan plastik atıklardan neredeyse gerçek bir balina büyüklüğünde balina heykeli inşa edilmiştir.

Bu heykel, Brooklyn merkezli mimarlık ve tasarım firması StudioKCA tarafından tasarlanmıştır. Heykel, Pasifik ve Atlantik Okyanuslarından çıkarılan 5 ton plastik atıktan yapılmış 38 metre yüksekliğinde bir balinadır. Bu heykel, mevcut çevre durumumuz hakkında çarpıcı bir yorumdur ve okyanuslarımıza pompaladığımız şeyleri güçlü bir şekilde hatırlatır.

Platio – Güneş Paneli Döşeme Sistemleri: Platio, Macaristan menşeili bir şirkettir. Bu şirket, geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış modüler bir enerji toplama döşeme sistemi tasarlamıştır. Geri dönüştürülmüş plastikten yapılan güneş paneli döşeme sistemi, depolanan güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek banklarda oturanların cep telefonlarını şarj edebilecek niteliktedir. Şirketin yenilenebilir enerji kullanımının yanı sıra üretimde geri dönüştürülmüş plastik kullanımı çevreci bir bütünlük taşımaktadır.

 

 

Düğünpaketleri.net içerik editörüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir