Eczane dekorasyonu nasıl olmalı?
Eczane dekorasyonu nasıl olmalı? Eczane dekorasyonu nasıl olmalı?, Eczane ne renk olmalı?, Eczane zemini nasıl olmalı?, Eczane tabelası nasıl olmalı?, Eczaneler neden kirmizi?
Eczane dekorasyonu nasıl olmalı?
Eczane ne renk olmalı?, Eczane iç mekanı her zaman temiz ve düzenli olmalıdır. Raflar, tezgahlar ve vitrinler düzenli tutulmalıdır. Aynı zamanda ürünlerin etiketleri kolayca okunacak şekilde olması gerekmektedir. Duvar renkleri, mobilyalar ve diğer dekoratif unsurların renkleri, sakin ve profesyonel bir atmosfer yaratmalıdır.
Eczane ne renk olmalı?
Eczane ne renk olmalı?,
Eczane iç mekanı her zaman temiz ve düzenli olmalıdır. Raflar, tezgahlar ve vitrinler düzenli tutulmalıdır. Aynı zamanda ürünlerin etiketleri kolayca okunacak şekilde olması gerekmektedir. Duvar renkleri, mobilyalar ve diğer dekoratif unsurların renkleri, sakin ve profesyonel bir atmosfer yaratmalıdır. Eczane zemini nasıl olmalı?
Eczane zemini nasıl olmalı?,
Küçük eczane dekorasyon işlemleri yapılırken beyaz renk olmazsa olmaz olarak gösterilebilir. Ancak hem beyazın sağlık kurumlarını temsil eden renk olması hem de temizliği en iyi şekilde göstermesi eczaneler için muhteşem bir seçenek olmasını sağlamaktadır. Eczane tabelası nasıl olmalı?
Eczane tabelası nasıl olmalı?,
Eczane olarak açılacak yerin özellikleri:
Eczane olacak yer; zemin katta, faydalı alanı en az 35 m² olmalıdır. Aydınlık, havadar olmalıdır. Zeminleri; karo, mermer veya benzeri malzemeyle kaplı olmalıdır. Eczaneler neden kirmizi?
Eczaneler neden kirmizi?,
Devlet tarafından belirlenmiş olan tabela yönetmeliğine göre uyulması gereken eczane tabela kuralları şu şekildedir: Zemini 200 cm gelen tabela: Bu tabela kapsamında harf yüksekliği 25 cm “eczane” yazısı genişliği ise 9 cm'dir. Tabelanın ölçüleri ise 200 x 45 cm'dir. Kaç yatağa 1 eczacı?
Kaç yatağa 1 eczacı?,
Kırmızı renge sahip olan eczane tabelası genel olarak daha dikkat çekici özelliklere sahiptir. Uzaklardan dahi bir yerin sağlık sektöründe yer aldığını hatta önemli bir yer olduğunu görmenizi sağlar. Genel olarak tabelalarda ise kırmızı renkler işyerlerine verilmez. 2 eczacı maaşı ne kadar?
2 eczacı maaşı ne kadar?,
Yatak sayısı 100 ila 300 olan hastanelerde bir, 300'ün üzerindeki her 200 yatak için ilave bir uzman klinik eczacı istihdam edilir. Bir eczacı en fazla kaç eczane açabilir?
Bir eczacı en fazla kaç eczane açabilir?,
-“Yeni yasanın etkilediği ve eczane açamayacağını sanan meslektaşlarımız” çok da üzülmesinler. Eczane açabilirler yalnız 1 adet taşıma ve 1 adet devir hakkını doldurmuş eczacıların durumu onlar için geçerli olacak.Yani devir eden bir eczacı bulmaları halinde sınırsız bir şekilde eczane devir alabilecekler. Eczane en az kaç metrekare olmalı?
Eczane en az kaç metrekare olmalı?,
1) Eczane olacak yerlerin bodrum, asma katları, varsa merdiven boşlukları, merdiven altı kısımları, kolonları, ara duvarları hariç, lavabo ve tuvalet alanı dâhil olmak üzere asgari 35 metrekare olması gerekmektedir. Eczane sahibi eczanede durmak zorunda mı?
Eczane sahibi eczanede durmak zorunda mı?,
Şu kadar ki, birden fazla sayıda eczane bulunan yerlerde eczacının talebi ile iki yılı geçmemek üzere eczane kapalı tutulabilir.” 35. maddenin eski ve yeni hali incelendiğinde en bariz yeni düzenlemenin maddeye eklenen “görevi başında bilfiil bulunma mecburiyeti” olduğu(birinci fıkra) kolaylıkla görülebilecektir. Eczane sembolü nedir?
Eczane sembolü nedir?,
Bilindiği üzere bazı kurumların logoları bulunmaktadır. Örneğin hastanelerin logosuna 'H' harfi yer almaktadır. İlaç almak için başvurduğum yerler olan eczanelerin de kendilerine ait bir logosu bulunmaktadır. Bu logo 'E' harfini içermektedir. 2 eczacı ortak eczane açabilir mi?
2 eczacı ortak eczane açabilir mi?,
“Madde 5- Serbest eczaneler, eczacılık yapma hakkına sahip bir eczacının sahip ve mesul müdürlüğünde veya eczane açma hakkına sahip iki eczacının ortaklığında açılabilir. Bir eczacı ancak bir eczaneye ortak olabilir. Ortak olarak açılmış eczanelerde ruhsat iki eczacının adına düzenlenir. Eczane sahibi vefat ederse ne olur?
Eczane sahibi vefat ederse ne olur?,
Madde 10 '— Vefat eden eczacının vârisleri arasında, karı, koca veya çocuk yoksa eczane bunların haricindeki mirasçılar tarafından nihayet bir sene zarfında tasfiye edilir. Bu müddet içinde eczanenin bir mesul müdürle idaresi mecburidir.